Blogger Challenge : Day 6 - Every Day Makeup

by - 7/21/2019 10:00:00 PM


Day 6 - Everyday makeup | Hi! Harini Beeha nak share my every day makeup looks. Kadang malas tak makeup pun. Then, nampak kusam giler muka. Dalam hati, “tak kisah la macam mana pun”. Sebenarnya ada lagi simple. Yang lagi simple tu Beeha tak pakai eyebrow. Cukup sekadar letak foundation, contour and blusher. Lepastu, pakai lip balm. Lipstick pun dah jarang-jarang pakai sekarang.

Everyday makeup looks

You May Also Like

6 Comments

  1. style akak if bekerja, ke kedai, ke mall, liburan dgn family.
    1.foundation berspf penting.
    2.loose powder.
    3.lip balm.
    4.lipstick (kaler x jelas, normally plum plum jer).
    5.celak.

    if tak bekerja, stay home.
    1.loose powder.
    2.celak.
    3.lip balm.
    utk nampak presentable depan family jer lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celak tu wajib eh kak Aida? Biha tak rajin nak cuci itu malas nak pakai.

      Delete
  2. Ala, ingatkan ada tulis details pakai product apa ke apa heheh. Tapi sama lah kita. Kalau malas, memang tak buat dah kening. Tapi kening bila tebal takpe, Nad halusssss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah nanti Beeha share lah makeup apa Beeha pakai. Ingatkan takda yang nak tahu. Hehehehe

      Delete
  3. Hai dear Beeha.

    Akak tak pandai mana make up. Contour apa eh. Pakai kat mana? Hahaha. Nampak sangat tak tahu :(

    Kening memang tak reti lukis, jenis mcm ulat bulu. Tebal. Kiki. Dari nak concealer takut tak jadi & nampak pelik. Better akak tak pakailah.

    Akak suka pakai bedak dengan lipmatte je kalo keluar. Simple. Kalo rajin, letak blushertu sikit2. Hehe

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)