Blogger Challenge: Day 10 - If I could have any job in the world

by - 7/25/2019 08:41:00 AM



Day 10 - If I could have any job in the world, what would it be? | I want to be a millionaire. Hahahha. Is it a job?

This is truly a challenge question because I also don't know what I want to be. Hmmm. Kalau boleh semua pekerjaan aku nak try. Hahah. Tetapi, Beeha punya plan nak jadi lain dari yang lain. Hmm macam mana tu? Kalau aku cakap aku nak jadi doktor, nak jadi polis, nak jadi cikgu, dah macam klishe sangat pulak. Hahhaha.

Aku selalu jadikan Neelofa tu sebagai idola. Aku sangat adore kerana dia jugak bekas pelajar MRSM, di Langkawi. So, I as a former MRSM too, I always proud with Neelofa. Dia sebelum ni amik International Business tetapi famous sejak masuk Dewi Remaja. Dalam senyap-senyap dia ada perniagaan tudung Naelofar. Based on aku tengok video dia sebelum-sebelum ni, dia memang dah start berniaga kecil-kecilan seperti jual kasut. Dah start berlakon semua and at the same time buat business, dari situ dia boleh jadi famous.

Aku rasa Neelofa ni sangat smart buat marketing untuk business dia. Sebab aku rasa sebelum ni takda lah famous sangat tudung Naelofar tapi lepas je dia pakai tudung keluaran baru dia semasa dia berlakon Suri Hati Mr. Pilot, terus dababoom dia punya perniagaan. See, pandai dia susun strategi.

So, my dream right now I still further as engineering student. At the same time, aku berharap aku dapat ada business sendiri. Aminnn.


You May Also Like

2 Comments

  1. Sy pun x tau nak jadi apa juga. Cuma ada juga angan2 nak ada pusat terapi kanak2 sendiri, ataupun pusat tuisyen kanak2 yg lemah dalam akademik boleh join tanpa yuran. Hahaha.. Susahlah nak decide, kdg mcm mau jadi usahawan tp x tau nak jual produk apa hahaha..

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)