Hello September !

by - 9/01/2017 05:13:00 PM




This is not me in the picture. 😆


Hello September! Happy National Day and Salam AidilAdha to all Muslims.

About three weeks I stay silent and new update from me. Kinda busy this few weeks. I already back to USA. Continue my study at new place (Indiana). Gonna try to adapt this place and try to make new friends.👀 Agak susah, baru 2 bulan cuti kat Malaysia aku dah tergagap nak speaking. Berat je mulut ni nak cakap. Lebih suka buat kerja sendiri. Week 2, DONE! Still survive. I just take 14 credits for this semester. The courses were not so heavy, more into intro of engineering and I need to take Biology class (should expect this is 30% difficulties compare to upcoming tough courses, next semester).

This year, Hari Merdeka and Raya Haji dekat dekat jer. Tambahan, I dah duduk dekat USA. No Ulfah and Amalin (my friends at college before this). I'm not happy at all without their laughters. 😭 *Hopefully Ulfah will read this entry*

August 31, 2017

I woke up in the morning as usual for Subuh prayer, and slept again (because I didn't have anything to  do + my class started at 6 p.m.). Woke up again at 9 a.m. and was scrolling my instagram, I could see many people posted pictures with national day hashtag. While me, I didn't feel anything. Omg, so damn Nabihah. Macam orang takde perasaan, tak bermakna aku tak pos gambar dengan bendera Malaysia, aku tak sayang negara aku. Sayang, cuma "mood" tak sampai.

Then, I went to class as usual. Balik dari kelas, fikir pulak, esok raya haji. Aku nak solat kat mana nih. Google lah islamic center dekat area sini. Jauh laa jugak, 5km. Naik bas 30 minit jugak baru nak sampai. Tambah tolak nak jalan kaki pergi bus stop lagi. Kalau dulu dekat Oregon, muslim dekat universiti tu ada buat solat sunat ni beramai-ramai dekat universiti (berjemaah dekat atas rumput tapi berlapikkan sejadah laa, of course). Tapi, nampak gayanya dekat sini macam takde je, atau mungkin aku yang tak tahu.

Malam nak tido, buka lagi instagram. Tengok budak laki punya insta story duk masak rendang pulak. Woww! Aku dengan Afina, krikk krikk jer. Nak masak pun lengkuas pulak takde. Nasi impit pun aku tak terfikir nak bawa dari Malaysia waktu balik haritu.

September 1, 2017

Today, my routine was just like yesterday. But, I have class at 12 p.m. Sebelum nak mandi tu, aku tanak nasi dulu, sebab nak masak nasi goreng tomyam je harini. Dah mandi, dah masak aku pun terfikir nak call mak. Sebab dah dua hari aku nak video call, tapi mak tak angkat. Tengah tengah sembang, baru teringat kelas pukul 12 dan sekarang almost 11.30 a.m. Terus bangun, sambil audio call dengan mak sambil make-up and pakai tudung.

Harini kelas Biologi jer, harini jugak lahh yang tak berapa nak faham apa prof cakap. Macam tepu pulak otak ni, tambah mengantuk bagai. Padahal aku tido paling awal and bangun paling lambat. So, balik rumah aku terus update blog. :)

I'll update more about Indianapolis for the next entry, stay tuned!




You May Also Like

6 Comment(s)

  1. Please update more entry.suka baca entry blog sis rasa best je duduk overseas airah tak berkesempatan lagi nak jalan overseas haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa allah, I'll update. Thanks for supporting. :)

      Delete
  2. Baru masuk kan lepas cuti memang otak tepu en :') Waiting for more update from yaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, baru masuk.. baru je cuti 2 bulan dh macam ni. Apatah lg kalau cuti lama lama.

      Delete
  3. Oh akak still ada kelas masa raya haji. Didn't you feel homesick for awhile tengok orang Malaysia sambut raya? I'm currently in Egypt, for study. Kadang scroll IG tengok gambar adik2 gi raya rumah orang ni, makan tu makan ni. Aigoo sedap tengok. I don't have class on that Sept 1st but I have to watch over the camel and goats and khoruf(utk korban esoknya). Actually ada shift. Ikut jadual masa. Esoknya, guess what? We girls kene melapah daging(sampai demam esoknya sebab bau kuat) Lol, something I've never done in Malaysia. Everything seems to be novel to me but, OK lah. Dpt pengalaman baru. Kat Malaysia belum tentu dpt.

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)