Rimmel Insane Price

by - 11:05 AM






Hello gals! Another review about Rimmel products! 💕

Currently, I'm using this kind brand for my foundation and compact powder. Really love those things.


Sejak study dekat US, I baru tahu kewujudan jenama produk ini - Rimmel London (omg, so noob haa). Beeha bukanlah penggemar barang makeup sangat sebelum ini, tetapi sejak sedar diri ini tak lah flawless, jadi kena pandailah saya bermain dengan foundation dan seangkatan dengannya. 😬

So, before balik cuti dekat Malaysia ni, Beeha dah ready beli foundation baru just in case kalau dah habis yang lama. Seriously, I tak tahu pun jenama ni wujud dekat Malaysia. Selama ni jenguk Guardian or Watson memanglah tak ada. Tapi, mungkin di Sephora ada, kan? Tapi sepanjang duduk dekat Malaysia, jejak kaki dekat Sephora pun tak pernah. Sebab waktu tu kan, tak pandang langsung makeup ni.

Ini adalah tiga jenis barang yang wajib Beeha beli :


Beeha sangat suka dengan Matte compact powder ni. Ini bedak wajib yang perlu ada selepas memakai foundation. Beeha gunakan bedak ni utk Matte finishing. Abaikan sahaja penutup bedak yang dah retak tu. Puncanya sebab I letak dalam beg yang ada camera dan phone. Memang buka-buka beg, alamak... Habis patah aku punya penutup compact powder ni. So, I'm using Beige color for this compact powder. 

Rimmel Stay Matte Pressed Powder
Price in US  : $4.99
Price in MY after converted : RM 21.36
Price in MY (Lazada) : RM 151.56



Rimmel Match Perfection Foundation
Price in US : $5.99
Price in MY after converted: RM 25.64
Price in MY (Lazada) : RM135.22



Rimmel Lasting Finishing Foundation
Price in US: $6.99
Price in MY after converted: RM 29.92
Price in MY (Lazada): RM147.63

Antara dua foundation di atas, Beeha lebih suka dengan Rimmel Lasting Finishing Foundation. Tahan lebih lama sehingga 25 jam. Memang terbukti setelah Beeha mamakai foundation tersebut. Nak dibandingkan dengan yang penutup warna biru, tahan hanya sekejap tambahan pula dengan cuaca di Malaysia yang panas ni. Make up cair. 😓

Omaigadd! So insane! Terkejut tak tengok harga tersebut? Beza yang amat sangat. Beeha pun terkejut bila check the price for each product dekat Lazada. Bagi yang tak percaya dengan harga yang Beeha beli dari US ni, korang boleh check di Amazon.


You May Also Like

9 Comment(s)

  1. woaah.. akak x minat gak tapi suka tengok orang mekap.. pakai simple2 ja keluar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow slow, nanti akak minat laa tuu.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. yes, sangat beza. Menyesal ni kalau beli kat Malaysia.

      Delete
  3. Mahalnya harga jadi kat Malaysia. This reminds me of the big disparity between the price of Kindle in Malaysia and Japan.

    ReplyDelete
  4. Banyak review pasal rimmel ni, ramai cakap elok. tapi mak ai lepas convert to RM mahalnye. tapi rimmel ni kira macam drugtore but why so expansive

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dunno la sis, maybe sebab dia dr UK asalnya. Sebab tu kalau malaysia import jadi mahal sgt.

      Delete
  5. mahalnya kat lazada :"( prefer beli preorder than ready stock ><

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)