Item Fesyen Kegemaran Artis KPOP!

by - 6:03 PM


CERMIN MATA BERBINGKAI BULAT


Idol korea selalu tampil dengan imej yang menarik di atas pentas. Walaupun ada yang rabun jauh, mereka sebenarnya jarang memakai cermin mata sewaktu beraksi di atas pentas. Sebenarnya, cermin mata adalah salah satu item yang HOT sangat dalam almari KPOP. Kalau korang perasan, dulu kaca mata hitam yang popular kan?? Sekarang datang pula trend cermin mata berbingkai bulat. Nampak comel je kan bila diaorang pakai. Imagine kalau aku yang pakai, sumpah tak comel.! Dah laa tak putih kite yang tengah menulis ni, pakai pun nampak tak comel.. >.<



Di luar waktu kerja, biasanya artis korea yang tak bermekap akan memakai aksesori ringkas contohnya topi ke ataupun paling senang cermin mata berbingkai bulat ini.


~EXO Chan Yeol nampak comel je pakai cermin mata bulat tu persis macam budak sekolah menengah yang nerd. Hahaaaha.


Ada juga yang memakai mask, tetapi penampilan akan nampak ringkas sekali. Jadi ada yang memilih untuk memakai cermin mata bingkai bulat bagi menyerlahkan lagi penampilan mereka. Cuba tengok gambar bawah ni, EXO Baek Hyun tampak macam kebudak-budakan bila memakai mask dan cermin mata berbingkai bulat, kan?


Selain itu, dengan memakai cermin mata berbingkai bulat ini akan menampakkan wajah lebih kecil.


                                   

So, lepas ni korang boleh laa try gaya macam ni pulak. Lagipun di Malaysia ni dah ramai yang ikut trend macam ni, bahkan artis juga ramai yang mencuba gaya sebegini.




*peminat setia shaheizy sam. :3



Sekarang pun banyak IG shop yang jual cermin mata berbingkai bulat ini dengan harga yang murah. Paling minimum Beeha pernah jumpa RM17 exclude postage. Kira berbaloi lah tu untuk bergaya kan dari kita beli barang yang branded , mahal. If korang lalai terpatah ke cermin mata tu , menangis tak berlagu korang. Haaaa...





You May Also Like

2 Comment(s)

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)