Powered by Blogger.

Autopost Entry di Google+

by - 5:27 AM




Assalamualaikum dan selamat malam wahai kaum adam dan hawa. :)


Malam ni Beeha just nak sharing on how to autopost your entry at Google+. I think it is an alternative to attract more readers, right??. Sebab sekarang ni blogger.com pun dah ada banyak perubahan dari segi dashboardnya yang baru, kemudian sekarang Google+ connect with blogger. Jadi ni salah satu cara korang untuk tarik lagi followers and pembaca sama ada di blog mahupun di Google+. Kadang-kadang followers ade yang follow kita dari Google+, so kalau korang tak share rugi laa traffic korang. So , korang jangan sia-siakan benda ni.!


Jadi macam mana tu nak autopost entry korang ke Google+?

1. Sign In ---> Dashboard --->  Google+





Korang nampak kan Google+ di sebelah kiri tu.. CLICK yang itu. Kemudian, baru akan keluar macam yang di atas ni.. Jadi korang boleh tick macam yang Beeha tick ni atau boleh juga tick yang first. Kalau yang first tu, automatic entry dipost ke Google+. If yang second tick tu, korang boleh laa nak tambah ayat before post it to Google+. Yaaaa , simple right. Dengan 1 minit kerja, korang boleh tarik ramai pembaca untuk setiap entry korang post. :)


DONE!












You May Also Like

5 Comment(s)

  1. waah, nice sharing :) boleh try lah nanti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaah , sure. :) Ada masa buat laa, kejap jea nak tick tu spya autopost.. Hee

      Delete
  2. memang best bila autopost google.. senang index kat google search.. good luck :D

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)