Raya Chicago 2019!

by - 6/15/2019 10:53:00 AM



Hi Bloggers, Selamat Hari Raya semua. Dah tiga bulan tak berblogging. Di manakah prinsip saya nak blogging at least dua kali seminggu?? Frust dengan diri sendiri sebab tak rajin update. Erghhh. So, tahun ni raya di United States lagi. Huhuhuu. Sedihnyaaa..

First day raya ada kelas lagi, nasib tak ada exam. Kalau tak lagi sayu hati ni. Petang tu ada aunty Malaysia yang menetap di sini buat jamuan raya pukul 4 petang. So sad sangat sebab kelas dari pukul 3 petang sampai 5 petang. My housemate pulak ada exam 6 petang. Lagi sedih.. Dan haritu bernasib baik, Afiqah (perempuan sebelah kiri Beeha) and her husband tumpangkan naik kereta diaorang. Diaorang tunggu Beeha habis kelas, baru kitaorg gerak. Terharu beb sebab dapat ikut jugak. Heheehe.

1 Syawal 
Ni lah Malaysian student di IUPUI, Indiana. Me the only one perempuan IUPUI dalam gambar. Perempuan yang paling kanan (Nabihah jugak nama dia) tu from Pittsburgh. Dan Afiqah pun dari universiti yang sama.

Selesai 1 Syawal, hujung minggu (Ahad) ada lagi jamuan raya dari Embassy Malaysia di Chicago. Ini pun jadi satu masalah untuk Beeha buat decision nak pergi atau tak. Mula rasa tak nak pergi, memandangkan ada dua exam Isnin tu. Takut nanti penat dan letih, tak sempat nak study. Ohh yaa, dari sini nak ke Chicago tiga jam drive. Lepastu, fikir fikir balik... Dah takda kelas Jumaat dan Sabtu, Beeha pun pulun lah study. Organic Chemistry pulak tuu. Aduh nightmare subjek dari zaman sekolah menengah. Rasa macam minat gilaa subjek ni dulu, tapi sejak dapat result tak okay, Beeha rasa chemistry is not chemistry to me at all. Hahhaha. Jadi, Jumaat dan Sabtu habiskan review semua topik. Beeha siap bawak nota kecik lagi dalam kereta. Kot kot laa nak study. Naik kereta dengan budak laki pulak tu. Diaorang plan nak mandi dekat Tasik Michigan lepas pergi jamuan raya dekat Chicago. Alamakkk. Biar betul diaorang ni. Nasib dah buat nota kecik. Kalau diaorang nak mandi, mandi lah. Beeha duk tepi tu nak study. Hahaha.

My classmate in Ledang, Farah Amy

Sampai je dekat rumah Embassy, I kekok kejap sebab takda kawan perempuan teman. Nasib baik ada Aisyah (my housemate friend). Dia dari Ohio State University. Nasib ada Aisyah jemput kat depan pintu. Kalau tak I wanna cryyy (dalam hati je). Sorry takda gambar Aisyah kat sini. Lupa nak minta ada dalam camera dia rasanya. Then, I jumpa kawan rapat dekat Ledang dulu aka my classmates, Farah Amyy and Puteri (tapi puteri takda dalam gambar ni). Gambar Puteri ada dalam phone. Huhu. Terlepas pandang nak share kat Macbook ni. Sorry Puteri... 

Lepas kitaorang makan, dah sembang-sembang jumpa kawan semua, tangkap gambar pun sudah, salam dengan tuan rumah pun sudah. So, masing-masing bersurai. Dioarang pun gerak pergi Tasik Michigan tu. Padahal dah boleh agak dah tak boleh mandi. Hehehe. Cuaca hari suram suram je. Hujan pulak pagi tadi. Dah sampai dekat Tasik Michigan tu, berkabus haaa. Sejuk pulak tu. Nak mandi pun tak mampu nak tahan sejuk tu. So, semua pakat duk tepi tebing je and tangkap gambar hahahah. Tak jadi hajat nak mandi. Then, kitaorang balik Indy.

Bawah ni gambar dekat tepi Tasik Michigan. Buruk sikit sebab guna camera phone je.

Batu Feringghi, jkjkjk

Beeha pergi beraya ni bukan nak makan sangat pun. Sebab utama nak jumpa kawan-kawan dari state lain. Lepas balik beraya tu, on the way nak sampai Indy kitaorang berhenti jugak dekat Lafayette, makan pizza. 

Okay, bye. See you soon. I really want to do giveaway. Any suggestion or who wants to join my giveaway??? Drop your comment below. ^^

You May Also Like

11 Comments

  1. yayyyy finally an update. selamat hari raya. ray sendiri pun tgh struggle utk final exam ni. semoga berjaya to both of us ^^. May Allah ease everything for you.

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kak beeha!
    https://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Beeha, lama Om tunggu entri Beeha. Take care kat sana, study elok elok. Nanti balik Malaysia roger roger tau! Boleh lepak nanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya OM. Beeha lama dah tak berblogging T.T. Nak serajin OM berblogging. In shaa Allah OM hujung bulan ni Beeha balik Malaysia.

      Delete
  4. selamat hari raya.. aunty baru balik convo my son di IUPUI 11 May 2019..Sempay juga travel US dari 1-12 May 2019.Bestt..

    ReplyDelete
  5. Buat giveaway drugstore makeup dekat sanaaa hehe, saya nak join

    ReplyDelete
  6. Seronok dpt experience ry tmpt org..mhl tuuuu

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)