A Sad Spring Break 2018

By Beeha Azman - 3/13/2018 05:43:00 PM





Assalamua'laikum bloggers sekalian. It's 5.00 p.m. in Indianapolis. Laying on the bed while listening to sad song (basically my malay jiwang song). 😔 Housemates semua dah gerak ke Washington DC. Maka aku keseorangan di rumah. Rasa menyesal pulak buat keputusan taknak ikut sebab fikir minggu depan ada 4 exams berturut-turut. Better menyesal tak pergi jalan daripada menyesal tak study. Kan kan kan? Pleaselaaa sokong Beeha. Hehehhehe.

First day duk rumah sorang2. Bangun pagi tadi, punyalaa sunyi rumah ni. Nak bangun masak pun malas. Last2, makan kat luar je.

My First Day Spring Break:

Sabtu (March 10, 2018)

Indiana Games at Purdue University. Aku jadi penonton je. Almaklumlah student perempuan Malaysia dekat IUPUI ni boleh kira dengan jari je. So, ikut je lahh. Orang kata buat ramai je. HAHAHHA. Gerak pukul 8.30 dari rumah. Konon je la janji Melayu.. 9 lebih baru nak gerak. 10 lebih baru sampai. Games ni habis about 6 p.m. jugak laa. Lunch pun tak proper. Serius lapar gila and perut dah masuk angin. Gastric pain datang lagi! Grrr. Tak senang duduk aku. Balik tu, kitaorang singgah makan dekat Tin's House, which is a thai cuisine and yang penting HALAL!

Ahad (March 11, 2018)

Pukul 5 pagi kitaorang gerak ke Loiusville, Kentucky. Tapi naik public transport(Megabus) je. Senang and murah! Dalam pukul 8.30 pagi kitaorang sampai and terus breakfast dekat McD. So, mampu makan hot chocolate with hash brown. :) Jalan jalan downtown and tengok bridge. Lepas itu, kitaorang check-in hotel. Masuk bilik, aku terus capai laptop and siapkan homework sebab due date dia malam ni. Amal and Afina dah tidur. Dah siap homework aku pun tido sekali. Bangun2, dah pukul 5 macam tu. So, kitaorang bersiap and keluar dinner. Kemudian, singgah Hard Rock Cafe sebab Afina memang suka kumpul baju Hard Rock... Aku tak minat sangat. Tolong temankan je. Hiihiii.

Isnin (March 12, 2018)

Okay, pukul 10 baru bangun. Breakfast kat hotel pun kitaorang terlepas. HAHHAHA. Bersiap semua, pukul 11 check-out. Pergi breakfast dekat Osaka Restaurant. Apa lagi, sushi je laa jawabnya. Hahhahah. Lepas makan, kitaorang jalan jalan lagi downtown tu.. About 1 p.m. macam tu, kitaorang gerak ke tempat tunggu Megabus. Takda lah jauh mana, 10 minutes walking from downtown. Sementara tu, kitaorang masuk Walgreen kejap cari makanan and air untuk diminum dalam bas. 2.10 macam tu bas pun sampai. Dan bertolak pulang ke Indianapolis semula.

Sekian, itulah cerita Spring Break Beeha tiga hari lepas. I will update for the next few days.. 😇




  • Share:

You Might Also Like

6 Comments

  1. Ain setuju dengan Beeha! better menyesal tak ikut dri mnyesal tak study. hehehe *sis support sis*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang duk rumah pun menyesal jugak. Konon duk rumah nak study, tak study pun sangat. HAHAHAHA

      Delete
  2. bestnya pagi pagi dah pekena sushi T_T

    ReplyDelete
  3. wow
    pengalaman menarik tu bila dikenang nanti

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah for all those challenges. at least it thought us something kan. there's always a reason why

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)