Second Time To Chicago Part 2

by - 10:47 PM





Hi bloggers! Welcome to my Part 2 in Chicago. So, selepas ke Navy Pier, kami berjalan ke Ohio Street Beach. Biha rasa part ni macam lawak sangat, kiaorang berjalan je tanpa kisah dengan tarik bagasi. Hahhahaha. Dalam pukul 1 macam tu, kitaorang pergi ke Epic Burger untuk lunch. Itu je kedai yang terdekat yang ada zabiha makanan. So, I thought the chicken patty is halal. But, nope! Only beef patty is halal. However, I didn't eat beef. So, I just ordered vege with egg. Sedap weyhh. Nak lagi laa. After that, we went to Hard Rock Cafe. Afina, my housemate suka kumpul baju Hard Rock Cafe. Tapi, Beeha tak minat sangat kumpul-kumpul baju.

Selepas itu, Beeha dan Afina pergi ke satu kedai souvenier, Love from Chicago. Beeha jenis suka kumpul poskad. Murah pun murah. Hahaha. But, I also bought like a plate yang ada lambang Chicago tu. Dah penat sangat jalan, time for us to check in hotel. Kami naik bas pergi ke sana. Mata dah rasa penat sangat, badan pun rasa penat sangat. Rasa heaven sangat boleh landing atas katil. Masya Allah.. Dah solat semua, memang kami berdua tertidur. Yang kononnya nak take a nap 10 mins je. Tapi sampailah pukul 6 baru terjaga. Bersiap semua, keluar lagi untuk mencari sesuap nasi. Hehehe. Kami pergi ke Halal Guys. Itu tempat paling sana nak dapat makanan halal. Dah kenyang, kitaorang berjalan jer sekitar downtown tu. I love the night scenery. Jalan jalan di sekitar Riverwalk Chicago. Tapi malam waktu tu sejuk dengan angin yang mendayu-dayu. Kami berjalan kejap sahaja dan terus balik hotel.

Esok tu, kitaorang keluar lambat sikit. Sebab check out before 12, so saja je nak lengahkan masa menikmati tidur hotel. Hahahha. Sekarang masa untuk brunch. So, kitaorang jalan pergi 7 Eleven cari breakfast. Then, went ahead to Starbucks nak cari White Chocolate Mocha. 😍 Lepak lepak dulu dekat Starbucks almost sejam jugak. Kemudian kitaorang gerak pergi The Giant Bean. Tempat ni Beeha tak masukkan dalam video di bawah. I forgot to take video for this part. Waktu kitaorang pergi tu ramai sangat orang sampai Beeha hilang mood nak ambil video. Kemudian, kitaorang pergi Adler Planetarium. Nak tengok sunset. Bergambar tepi laut. Huhu.

Dah puas bergambar, maka kitaorang rasa nak makan pulak. So, I though I wanna go to Serai restaurant, sebab dekat sini boleh dapat makanan Melayu. Char koew teow, sate ayam halal and so on. So, kitaorang naik uber ke sana sebab jauh dan takda bus untuk ke sana. Boleh naik line (like monorel macam tu) untuk ke sana tapi malas nak purchase ticket. Cara mudah hanya dengan naik Uber. Dah sampai, malangnya kedai tak buka pulak. Haishhh. Check dekat Google, open je kedai tu. So, rasa dah bazir duit dekat situ. Kami naik Uber lagi pergi ke Halal Chicago. This one nasi dia sedap gilaa, menu dia lebih kurang Halal Guys je tapi nasib lagi sedap dari Halal Guys. Heeehee.

Kami lepak lagi dekat Halal Chicago dari pukul 8 malam sampailah pukul 11 malam. Kami anggarkan masa untuk naik MegaBus pada pukul 12 pagi. Then, jalan sikit ke bus tand untuk nak pergi tempat MegaBus. So, on time jugak laa kitaorang sampai. Dalam pukul 11.30 macam tu.

This part aku rasa lawak laa jugak. Ada sorang pak cik dalam umur 50 mungkin jugak. Dia tanya aku, are you Chinese. So aku cakap tak laa. Then, tanya dari mana? Dengan relax aku dari Malaysia. Pastu dia tanya pulak aku Korean ke? Tahu tak sushi, Udon? Aku macam pelik dah.. Tadi aku cakap aku dari Malaysia kut. Dah kenapa Korean pulak, nampak macam Korean sangat ke. Hahhaa. Dah tu dia tanya aku ada boyfriend ke tak dan umur berapa. Aku acuh tak acuh je nak jawab. Tapi Afina cakap umur 21 and single. Pastu dia pandang aku, aku just cakap sama je laa macam Fina. Dah tu duk ajak jadi girlfriend dia pulak. SAH! Dia orang GILA. 😂 Dah rasa dia gila, maka kami pun bergerak ke tempat lain sikit, taknak dekat dekat dengan dia. Nasib laa ada orang yang jaga bas tu cakap dekat that crazy guy, "please behave." Ini pengalaman yang aku akan ingat selalu. Jangan mudah sangat ramah dengan orang, kononnya nak jadi friendly laa. Tiba tiba tertegur orang gila.


Do watch my vlog. ;)


Tomorrow will be my flight to Arizona. Pray for me, semoga semuanya berjalan dengan lancar. ;)


You May Also Like

11 Comment(s)

  1. Seronoknya jalan2 negara orang.. Have a safe journey in Arizona... :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. saya sudah pulang dari arizona.. :)

      Delete
  2. Bestnya! Tapi part last tu takleh blah la haha

    ReplyDelete
  3. explore byk2 tempat dkt us tu and HAVE FUN :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa allah amira, kalau ada masa and duit, boleh lagi laa explore banyak tempat.

      Delete
  4. your vlog is so cool and the places that you went to are so nice!! (´♡‿♡`)

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)