Powered by Blogger.

Tahun Kedua Ramadhan Di Perantauan

by - 1:33 PM




Assalamua'laikum. Salam Ramadhan semua. Gambarku yang agak kekok. Alahai baru bulan pertama sampai ke sini, dan tak pandai bergaya. Nabihah ini seorang yang simple dan kadang-kadang selekeh juga. Tak rajin sangat nak berdandan. Lebih suka memakai tee-shirt and jeans. 

Harini hari ke 15 aku berpuasa. Alhamdulillah masih penuh. HAHA. Rasa sunyi juga berpuasa tanpa family. Iyelahh, dekat Malaysia ada bazar ramdhan tiap-tiap petang jika nak dibandingkan dekat US ni. Bazar ramdhan aku dekat sini, kedai runcit je lah. Itupun pergi beli mango juice dalam kotak tu. 😂

Tapi Alhamdulillah, berjaya mengharungi menahan lapar selama 18 jam. Amik kau! Dah laa cepat masuk angin perut ni. Nasib baik dua minggu sebelum puasa, aku dah training diri berpuasa. Jadi, dah terbiasa, perut ni takdelah nak meragam sangat. 💛 Walaupun berpuasa lebih 4 jam dari Malaysia, tapi perut ni masih lagi boleh menahan lapar. Itulah kekuatan seorang pelajar di perantauan. Ecewahh.. Ayat berbunga-bunga. Rasa best bila dapat buat luahan perasaan dalam bahasa Melayu ni. 

Minggu depan aku akan menghadapi 'final exam'. Ya Allah permudahkanlah segalanya walhal hati ni tak sabar nak balik rasanya.




You May Also Like

3 Comment(s)

  1. good luck on your exam...wish you success too

    ReplyDelete
  2. Gud luck sis...semoga dipermudahkan semua urusan & selamat berpuasa..hihi

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)