Powered by Blogger.

Oregon Coast !

by - 4:20 PM





Good evening bloggers!

Assalamua'laikum | This entry is about a trip to Oregon Coast. This is not my first time to go there. Actually, this is the second time for me. Tapi saje je lah nak update juga entry pasal Oregon Coast.

First time kitaorang pergi tak sempat nak tengok sunset. Perjalanan ke sana mengambil masa dua jam. Trip ini adalah dengan international program dari kolej aku. So sepatutnya kitaorang kena berkumpul di Titan Court 11.30 pagi untuk register nama setiap orang. Dan pukul 12 bertolak ke Florence.

Masalahnya kitaorang malam tu keletihan sebab buat makan makan. Dekat pukul 12 malam baru selesai, dan pukul 1 pagi baru aku nak tidur. Hmmm... Ape korang rasa? Dah tentu lepas subuh aku tidur balik. Hahhha. Pukul 9.30 baru nak bangun. Mandi lagi. Nasib sempat breakfast. Nak makeup lah bagai. Padahal tak tebal mana pun aku makeup, still cannot cover my flaws. 😓

11.30 pagi baru kitaorang nak gerak dari rumah  pergi Titan Court. Nak naik kereta takde tempat nak parking pulak. Hah, jalan kaki lah beramai-ramai. 11.50 rasanya kitaorang sampai sana. Penat! Selalu manjakan diri tak jalan jauh-jauh macam ni.

Dah settle register nama, semua naik van ikut yang telah ditetapkan. Kitaorang tak pergi terus ke Oregon Coast, tapi stop sekejap di Florence untuk beli makanan tengah hari.


Ini dia orang Melayu, tepi tepi jalan pun boleh buat port tempat makan ramai-ramai. Anis and her roommates bawa nasi goreng. Aku, ulfa, Amalin kitaorang beli je makanan dekat kedai situ. Then, berkendurilah kitaorang. Makan berjemaah di tepi jalan. Hahah. Segan pun ada sebab bukan adat Americans makan tepi tepi jalan ni. 😆

So, dah sejam kitaorang dekat Florence. Continue journey to Oregon Coast. 20 minit dah sampai.
Matlamat kali ini adalah nak tengok sunset. Tapi cuaca kali ni sangat baik. Matahari terpacak, tapi angin kuat membuatkan tubuh yang kerdil menahan kesejukan. 🌴

Aktiviti yang pasti kitaorang buat adalah misi membakar sosej dan marshmallow. Wuhuu! Aku tolong bakar sosej untuk diri sendiri dan bagi dekat orang lain makan, sebab aku tak makan sosej. Kat Malaysia okey je aku makan, datang sini aku tak lalu nak makan. 😑

Hey you guys! Dah pukul 7 malam dah. Get ready for a beautiful view.


 Ini satu-satunya gambar yang ada dalam phoneku. Aku time ni memang takde feeling nak ambil gambar ke apa. Dengan bateri kamera dah habis (nazak gila, blink2 merah).


Ini sahaja family foto yang kitaorang ada. Tapi sayangnya tak semua Malaysian student yang join this trip. So, tak cukup lengkap sangat lah gambar di atas ni.

Ada certain yang nak balik dah Malaysia sebab nak transfer universiti. Good luck to all of you. Aku harapkan perjalanan aku di sini dipermudahkan.



You May Also Like

7 Comment(s)

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)