Birthday Cake Sushi

by - 10:24 AM







My favorite food after final exam. 💕 Boleh dikatakan ramai juga orang yang minat dengan sushi ni, sampaikan roommate aku yang sebelum ni tak suka makan sushi, dah jatuh hati dengan sushi.

Kelmarin, birthday roommate aku ni. Sebelum ni dia penah request kitaorang buatkan dia cake sushi. Omaigadd! Macam mana agaknya nak buat ni? Takan nak letak nasi sushi tu semata-mata dan bentukkan dia macam kek.

Finally, aku dengan Ulfah pergi beli sushi dekat kedai dan kitaorang susun bertingkat-tingkat macam kek. Kreatif jugak eh 😅. Tapi takde lah whole kek tu menggunakan sushi, kitaorang bekas untuk buat kek sushi tu nampak bertingkat. Kelakar gila bila birthday girl ingat kitaorang banyak duit nak beli sushi untuk buat kek bertingkat macam tu. 😂

Sayangnya aku terlupa nak ambil gambar. Huhu.



You May Also Like

13 Comment(s)

  1. waaaaaa kalau ada gambar tu kan best. teringin juga nak tengok macam mana bentuk kek sushi tu hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... lupa nak tangkap gmbr harituu..

      Delete
  2. kan bagus kalau ada gambar kek sushi .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti kalau biha buat, biha akan post gambr dkt insta. Kena follow laa insta biha. hehee

      Delete
  3. Sushiiiiii! heheheee creative sangat! I never thought about nak jadikan sushi sebagai kek huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penah tgok kat google syara, tu yang buat.

      Delete
  4. Alaaaa nak tengok gambar. Lain daripada lain ni buat kek sushi 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa simple je Siqah sebenarnya. Beli je yg dah siap tapi susun tingakt2 macam kek. Hihi.

      Delete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)