5 Nudes Colour Pop

by - 10:25 AM






Review | ColourPop Lipstick

Siapa kat sini penggemar matte finishing lipstick? *Angkat tangan 🙋*

Bagi yang gemarkan matte lipstick, korang boleh cuba ColourPop lipstick. Dari first Beeha start make up, I really love matte finishing lipstick. Salah satu sebabnya, ia tahan lama more than 5 hours. Memang tip top la matte lipstick ni. Tambah pula, dengan color nude yang jadi trend sekarang. 💕

Tapi perlu diingatkan, ada juga sesetengah orang yang tak sesuai dengan lipstick colourpop ni. Kat sini Beeha tak nak komen panjang sebab mungkin orang tu allergic dengan bahan yang ada dalam lipstick ni. But, for me it just nice. Cuma satu je kelemahan lipstick colourpop ni, susah nak hilangkan walaupun dengan menggunakan make up remover.

Nasihat kepada girls yang mempunyai bibir yang kering, anda disarankan untuk tidak memakai matte lipstic. Kalau tak makin keringlah bibir anda. Bibir pernah kering sampai mengelupas, kadang berdarah bibir. Tapi, I ada vaseline! Vaseline banyak membantu untuk lembapkan bibir Beeha.




Ini adalah lima shades yang Beeha suka. I loike it!💋 Beeha gemarkan nude pink and nude cocoa.





Color

From left: Clueless, Trap, Midi, Bianca, Vice

Price: $6.00 (USD)

Tapi bagi yang tinggal di Malaysia, korang boleh beli colourpop secara online di laman web Lazada.com. Harganya adalah RM60 sahaja.


P/S: Tunggu, Beeha akan update lagi gambar sewaktu memakai lipstick colour2 di atas. 😄 See you soon!



You May Also Like

12 Comment(s)

  1. banyak duit beli lipstick ~~~ 5 kaler pulak tu

    ReplyDelete
  2. recommended sangat! leyha dah ada 8 tapi kebanyakkan dah bagi kat orang sebab nude shades a big no for me. try la satin ultra satin dorg! smooth je kat bibir. kalau beli dkt instagram dalam rm35-40 (pre order). make sure its authentic gurlss.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you leyha for the suggestion. I will try later. ;)

      Delete
  3. aku kalau bab bab lipstick ni kena hati hati jugak lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah tu lah. Takut ada yg tak sesuai dgn bibir.

      Delete
  4. cantiknyaaa color2 tu sumeee. mira pun suka kaler nude but unfortunately my lips jenis yang kering so takleh pakai matte punya kalau tak makin kering la siap menggelupas mcm awak kata. and lastly terpaksalah sedekah kat kwn sumenya hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. After this mira tak boleh pakai matte la mcm tu. Tak pun try letak lip balm dulu sikit before applied lipstick tu.

      Delete
  5. Jarang pakai lip matte ni but if I do mmh akan pakai petroleum jelly, it helps a lotttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's true! Petroleum jelly really helps a lot tho!

      Delete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)