Yang Pergi Tak Akan Kembali

by - 12:28 AM




ASSALAMUA'LAIKUM | Berita sedih yang Beeha baru dapat dari kawan Beeha. Kawan rapat sangat sewaktu kami di MRSM lagi, dan satu badan organisasi. Dari petang semalam lagi Beeha dah tak sedap hati. Dekat sini, pukul 7 malam dah masuk waktu solat isya'. Lepas solat tu Beeha rasa mengantuk sangat hingga ambil keputusan untuk tidur. Dalam pukul 11 macam tu terjaga, dan seperti biasa akan belek telefon. 

Baca di group Whatssapp BWP, my friend bagitahu his mom passed away. Dalam hati aku, "Ya Allah panjangkanlah umur ibu bapaku Ya Allah, biarlah diaorang pergi sewaktu aku betul-betul berada di sisi mereka.😭"

Aku sedih sangat sebab dia pernah cakap mak dia pandai masak, nanti belajar la masak dengan mak dia. Tapi tak sempat la wahai kawanku. Aku harap kau stay strong, and be patient. Allah sentiasa berada bersama-sama orang yang sabar. Semoga roh mak kau tenang di sana. Tolong sedekahkan al-Fatihah ibu kepada kawan Beeha iaitu, Khairul Akmal. Esok kau dah kena balik UNIMAS, aku harap kau stay focus on your study, don't be sad my friend.





You May Also Like

9 Comment(s)

  1. Ya Allah. smoga kawan beeha sntiasa tabah untuk harungi smua ni. hmm. mmg sedih. kita sama2 sedekahkan fatihah..

    ReplyDelete
  2. Innalillahiwainnailayhirajiun. Semoga dia diberi ketabahan dan kekuatan untuk meneruskan perjuangan di UNIMAS sana.

    ReplyDelete
  3. Semoga kawan Beeha tabah melalui ujian nie..
    Takziah ye buat kawan Beeha..

    ReplyDelete
  4. Inalillah... moga tenang ibunya disana

    ReplyDelete
  5. innalillahiwainnailaihirojiun, semoga kawan beeha terus kuat.
    Terima kasih singgah blog saya tadi :)

    ReplyDelete
  6. Hi, dropping by just wanna thank you for the comment and yea I'll try c': thanks concern ♥ havva great day ahead may god bless you

    ReplyDelete
  7. Takziah kepada kawan Beeha. Moga dia diberi ketenangan dan ketabahan untuk harungi dugaan ini. Moga dapat belajar dengan baik di sana.

    ReplyDelete
  8. innalillahiwainnailaihirojiun, al-fatihah.. smoga roh beliau di tempatkn di kalangan org2 beriman,,amin ='( sensitif sgt kalo org tua mninggalkn kita ni, smoga Allah swt pngkn umur kdua org tua kita & tjga kesihatan mereka slalu.. amin ya rabbal amin =')

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)