No. 20 (5 Things I love)

by - 2:05 AM




ASSALAMUA'LAIKUM | 5 things that I love! Hi bloggers. Sorry for late updating my entry.

This time nak jawab soalan yang penah post di entry INI. Beeha dah janji akan jawab top 5 questions yang diminta oleh bloggers. But tak ramai pun yang respond seperti Beeha harapkan. Hehhehh. Sokay, semua busy sekarang ni.


Beeha akan jawab soalan 20.

5 THINGS I LOVE.

1. Saya suka blogging! I know this is too cliche. Since 2015, this is my favorite thing to do. Even though, I just get active back in blogging (Sept 2015), rasa macam dah lama sangat suka blogging ni. "Saya rasa macam dah 10 tahun blogging, padahal baru setahun lebih"

Image result for love blogging gif



See the picture above. Yes, I love blogging! Blogging is the best part, the best diary in my life. Beeha sangat introvert. Percaya atau tidak? *Aku sendiri confuse dengan diri sendiri* Dalam diri ada sifat kepimpinan and semangat kesukanan, tapi sebabkan introvert ni aku jadi tak yakin dengan diri sendiri. Satu je, sebab rasa malu kalau tak berjaya. Malu tu mengawal segalanya. Beeha jenis yang pendiam dan lebih suka sendiri melainkan kalau betul-betul geng aku, baru aku talkative. Sebab tu, aku lebih suka luahkan perasaan di blog. Yang comment or judge mostly tak kenal or face to face. Dan yang penting, kalau luahkan perasan di blog always get a positive comment yang dapat naikkan semangat aku. That why I love blogging! :D If luah perasaan pasal my problems, I only have two people yang betul betul aku percaya. My sister, ANIS, and my best friend since Form 1, AINAA.


2. Saya suka MAKE-UP. Ni tak payah cakap la, majority women in the world love this thing. Habit aku, suka sangat beli barang make-up, collect, dan simpan (beli je rajin, pakai tak rajin). Ni lah salah satu pembaziran yang terbesar yang Beeha tahu dan selalu buat. Come on, I bukan saja nak bazir, tapi TERbuat. Hehhehhe. Kadang2 pakai juga, tapi satu masalah malas nak cuci. Then, satu hal nak ambil wudhuk nak kena cuci. Better tak pakai make-up. Easy. Tak perlu touch-up kalau dah bersihkan. But, its normal to woman, girl nak nampak cantik *FLAWLESS*


Image result for love makeup face gif




3. I love hockey. 

Image result for hockey turf gif

Because hockey is SEXY! Hahhhaa. Tidak tidak, tidak sama sekali itu sebabnya Beeha suka hockey. Walaupun, sekarang ni memang jarang main, memang tak main langsung! Tapi HOKI KAU TETAP DI HATIKU. Game hoki ni, game paling puas bagi aku. For the first time, terbongkok-bongkok main sampai sakit pinggang, percayalah sehari ja sakit. "Yea, satu hari je Beeha rasa sakit-sakit belakang. Then, esok hari training rasa semangat!" Game ni paling mencabar bagi Beeha antara sukan-sukan yang lain. Bahaya dia berkali kali ganda. Ada pernah sekali tu, my friend tersilap pukul bola and I tak sempat nak mengelak, bola tu terkena dekat lutut. seminggu lebih lebam warna ungu. Gila takut ingat tak nak baik. I pegang position wings, dengan best friend aku. Wehuuuu, kitaorang selalu ada persamaan dan citarasa yang sama. :)


4. Suka dengar satu lagu sampai boring. Ni satu benda lagi yang Beeha suka buat. Baru baru ni lagu Aiman Tino - Ku Rela Dibenci. Masya Allah, Beeha ulang sampai banyak kali sehari tuu. Habis je, ulang lagi dan terus ulang. Seminggu kian berlalu, dan sekarang saya dah bosan dengan lagu tu. Then, Beeha akan gelak sorang-sorang kenapa aku suka lagu ni. Tak best pun!! *Ni namanya kau dah muak dengar lagu tu Beeha* 


5. Love to check my instagram. Ni laa habit orang ada instagram. Mungkin aku sorang je kut. Everyday scroll up and down, looks again my gallery a.k.a insta feed. Ala ala throwback apa gambar yang aku dah post. 



Ada banyak lagi rasanya benda yang Beeha suka buat, but lima je ehh I boleh bagitahu, Hihi. Nantikan jawapan untuk soalan seterusnya. ^^





Image result for sleepy lee jong suk gif



P/S: Selamat malam dari Oregon, US. 11.03 p.m. Esok ada kelas. Sleep tight Beeha. ZzzZZzzz..

















You May Also Like

8 Comment(s)

  1. I also love number 1, 2 and 4. My current fav song is Can't hold us. hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bihaa tk pnh dgr lagi lagu tu, nk dgr laa nnti.

      Delete
  2. akak pun rasa hockey sukan paling susah..kena ccordinate tangan kaki semua.mana nak control kayu, nak control bola. mampu main badminton je,tapi tak jadi goh liu ying plak.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh badminton beeha suka jugak tapi beeha tak tahu knpa bila asyik pndg atas nk pukul bulu tangkis jd pening..

      Delete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)