Powered by Blogger.

First Time Ice Skating

by - 7:49 PM




Hello bloggers, sekarang 12.14 petang di US. Sepatutnya aku study harini, esok ada test. Huhuu. Tapi macam tak sampai semangat nak study tuu. *ish, kalau bagi alasan memang win kan.* Hahhhaa


Harini nak share experience Beeha pergi ice skating. Tak hilang lagi sakit tangan sebab jatuh banyak kali. This is my first time. Even dekat Malaysia pun tak pernah try, sebab Beeha penakut dan tidak berani. Tapi kelmarin Beeha try juga sebab dapat tiket free. So why not kita rasa macam mana skating di atas ais.



Ni saja-saja selfie before pegi skating. :D




And trio girls selfie again.



In skating ice center, Eugene. Kalau perasan mulut Beeha pucat. Sejuk sebab tak pakai glove. Jatuh gedebuk, tangan tahan dekat ais... Ermm, tak tahan !!



 

Probably, this time enough for me to balance myself. Serius pertama kali jejakkan kaki dengan guna skate di atas ais tu, memang macam budak-budak baru nak berjalan. Aku hanya mampu meniti  di tepi. Hahhaa. Setelah setengah jam, mendidik hati untuk yakin, percaya yang aku boleh buat... Yeayy, dan akhirnya, sikit-sikit mampu berjalan tanpa memegang tepi-tepi dinding. But, four times I fell down. *Dushhh, terlentang pun pernah. Sumpah memalukan diri dan aku buat-buat tak malu. Hahhaa* Relax lah, dah nama pun first time kan..



Act like a pro.

Geram tengok budak-budak kecil pandai gila skating, laju dan pandai menari kat atas ice tu. Ermm, aku hanya mampu lihat.. Hehee, takpe.. Tunggu, nanti Beeha dah selalu pergi, mesti superb lah lepas ni. ^^



Last picture before we stopped. Waktu ni semua orang kena kosongkan tapak ais, tapi sempat pulak kitaorang bergambar. Hahhha. Sebab tak pasti bila pula kami boleh datang sini. Padahal dekat je dari ice center ni dengan apartment kami. Datang sini pun jalan kaki je sebab terlepas bas. :D









You May Also Like

7 Comment(s)

  1. Wahhh ice skating! Tak pernah try lagi sebab takut haha.

    ReplyDelete
  2. uhuhuhuh teringin nak try.. tapi x ada masa. pernah roller blade je... tpi takut kalau kaki terseliuh.. hahahah (mengada2 betul saya) anyway jemput la singgah blog kalau ada kelapangan.. http://wanieseuk.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Terlepas bas paling win. Hahahah 😂😂😂

    ReplyDelete
  4. blog walking

    http://jejaripelangi.blogspot.my/2016/04/forexmudahbyjo.html

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)