Matlamat Baru !

by - 9:55 PM








Harini Beeha nak kongsi matlamat baru. Matlamat untuk blog Beeha ni. Because before this, I promised to update about make up, tips and info but more to tips on make up. Unfortunately, macam tak ada sangat pun.... Betul tak?

So for this time, maybe tomorrow or the day after that, I will share about new English words - vocabs , idiom. Antara dua tu lah yang Beeha rasa nak kongsi.







Fungsi matlamat baru Beeha :-

  • Sangat sangat nazak nak improve Bahasa Inggeris. * tudiaa aihhh, teruk sangat bunyinya.* Cause right now, baru perasan English tu penting walaupun kita tinggal di negara Malaysia. Sekarang, rata-rata orang dah kuasai bahasa Inggeris, sebab ini bahasa antarabangsa yang digunakan untuk communicate dengan orang luar negara. Kalau kita tak belajar, bila bangsa Melayu ni nak maju ! 
  • Senang nak baca. Apabila dah post di blog, sangat senang kalau Beeha nak semak semula vocabs atau idiom yang sudah di post.
  • Kongsi dengan orang ramai. Satu lagi manfaat, bukan Beeha sahaja yang belajar malah blogger2 yang rajin blogwalking ke blog akan baca entry tersebut.

Mudah-mudahan diberi kekuatan dan kerajinan untuk update new vocabs dan idiom. Aminn..







You May Also Like

3 Comment(s)

  1. Insya'Allah Beeha, you can do it hehe ~ Ganbatte

    ReplyDelete
  2. Macam mne nk letak bullet yg comel mcm tu ?

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)