Powered by Blogger.

Who are they ? Part 1

by - 11:06 AM






Cause I miss them so much.


Seriously rindu sangat kat diaorang nihhh. T.T Goodluck for those yang dah seat exam , and ada yang akan ambil exam this Monday. Beeha doakan korang berjaya. Jangan lupa aku sudah, doakan untuk Beeha juga. T.T This is the saddest part. Aku yang start awal belajar lepas SPM, but sekarang aku jugak yang lambat sambung study. Even though, ada yang masuk UUM, matriks, KMKN , KYS semua dah lalui exam2 yang besar untuk menentukan diaorang punya degree.

But me? Where are you Nabihah? Yaa, I'm still at home. >,<

Siapakah dia? *hahhha* 

Ni gambar Beeha waktu hari sukan 2014 (Form5) , muka time ni dah parut jerawat tak hilang lagi betul2 atas hidung, tambah pulak sunburn. Huuhuu. Lagi teruk nampak. Gambar ni tak ingat sapa tangkap, *menang naib johan lompat tinggi**proud sebentar* 


This is Ainaa.

Ainaa yang aku kenal memang sangat berani. Kuat semangat yang selalu tabah. She is an independent girl I think, because every problems she managed to settle up by herself. Sometimes , she hiding something from me. And at one part when she cannot bear it anymore, she will tell her problems to me. Dia jugak yang selalu nasihat Beeha bila ada masalah, memang kawan rapat dari Form 3.


Yang ini pula Ain. Ain student baru time Form 4. Dia pun sama manja, sama homesick like me. Haahhaa. But, satu je dia lain dari aku. Dia seorang yang peramah. She is one of 'Pebimbing Rakan Sebaya'. Classs kau.. Memang bab bagi nasihat , dia jugak hebat. Pandai pujuk.



Ini Adilah !. Hahaaa, dia classmate Beeha time Form5. Alhamdulillah, dia duduk sebelah aku. Dia pandai, senang nak rujuk or tanya bila tak faham. :) Dia ni antara peminat K-pop tegar, geng lah dengan Ainaa, Paah , Aein, Nisha.



 Ini dia Farah a.k.a Paah. Dia cute, antara kami dia paling rendah and putih pulak. Kami selalu gelar dia COMEY. Hahaahaa. Nama manja lah lebih kurang. :D K-poppers tooo. ^^



Yang berbaju purple tu laahh Aien. Kawan I ramai nama Ainnn. So , jangan tersilap . ^^ Ain mulut murai. Ahahaa. Bukan nak cakap belakang. Tapi semua dah tahu Aien kitaorang ni memang banyak cakap, banyak makan tapi kurus tak gemuk2. Itu yg kami jealous dengan dia. Haahahha.



Yang sebelah kanan tu , Nisa a.k.a Nishaa.. Nishaa macam manja sikit. Orangnya malu-malu kucing. Sopan santun sangat2. dah laa bersifat keibuan. Dan yang membanggakan kami, dia pandai bersajak.


Last but not least , this is Mas. Bukan gelang emas yea. Nama dia memang Mas. Unik. Senang nak sebut. Mas sekelas dengan Ainaa waktu Form 5. Mas suka merajuk macam aku. Heehe. Takdelah gurau jer. Sebabnya Mas ni anak bongsu.. Kami suka usik2 dia kadang2. ^^


*gambar tak clear nyer weyhh* Hahaaa. Ni pun curi2 bawa camera kat sekolah. 


Yaa Allah, miss them so much ! After SPM, memang susah nak gather ramai ramai bersembang macam dulu.. Kami dah kenal dari Form 1 lagi sebab satu kelas 101. Naik Form 2 pun sekali. But naik Form 3 jea teacher buat rombakan, kalau tidak memang akan sekelas lagi..  Makan di Dewan Makan sama-sama., Kalau boleh satu meja tu dah Chopp cepat2 untuk satu geng kitaorang. Without them, siapalah aku waktu tu di MRSM. They always support me in any situation. Diaorang jugak lah support waktu aku jadi Badan Wakil Pelajar dulu. Kalau ikut hati rasa menyesal sewaktu dah tercalon sebagai BWP. Tapi berkat sokongan diaorang, aku mampu bertahan sampai lahh dah letak jawatan.


Sabar yeaa geng, yang mana study matriks dekat sebelah rumah aku ni.. Bolehh laa hujung minggu ni kita ronda2. Heeheee. To be continued Part 2.












You May Also Like

1 Comment(s)

  1. sahabat adalah saudara bila susah dan senang. :) rindu zaman skolah. huhu

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)