Scroll di Blog Archive

by - 2:58 PM




Panas kan hari ni? = =" Di Penang harini cuaca agak panas.. Berpeluh-peluh satu badan, kipas angin on sampai 3 pun tak terasa lagi angin. Nak on air-cond membazir pulak dan buat bumi ni bertambah panas jea.. *acewahh.. sejak bila care pasal membazir ni. Haaha 


Hari ini, Beeha akan laksanakan permintaan seorang blogger ni.. Dia mintak Beeha tunjukkan macam mana nak buat scroll pada blog archieve. So, takde lah list history entry kita tu akan jadi panjang ke bawah..



1. Sign In ---> Dashboard ---> Template ---> Edit Html

2. Click both Ctrl and F.

3. Search this 
<div id='ArchiveList'>

4. Copy this code and paste it before <div id='ArchiveList'>
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:150px'>

5. Then, search this code
<b:include name='quickedit'/>

6. After that, copy this code and paste it after  <b:include name='quickedit'/>
</div>




So, kedudukan dia korang lihat lebih kurang macam ini...


7. Next , preview dulu .. Baru SAVE kalau takde error yea.


Note !
Blue : boleh tukar ikut tinggi box yang korang mahukan.






You May Also Like

1 Comment(s)

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)