BEAUTY REVIEW : Pomegranate Peel-Off Mask

by - 9:57 AM





Pomegranate ^^

Malam ni just nak review mask yang Beeha gunakan selama ni. Best sangat ! 




Tadaaa !! Beeha guna freeman: pomegranate revealing peel-off mask. Untuk penggunaan mask ni seelok-eloknya 2 atau 3 kali seminggu. Yang beeha guna ni untuk refined and purified my skin surface. Pomegranate - infused mask gently purges dirt and excess oils from skin for a cleaner, refined surface.




*oppss, tak clear pulak gambar ni* . Bahan-bahan yang ada dalam peel-off mask ni. Yang penting main ingredients dia adalah water, then ada extract of food.. And it also an antioxidant blend of Acai, Goji, Mango, Mangosten, Cranberry , Noni , Pomegranate and Blueberry guard against free radicals and environmental stress. Yes ! , perfect for all skin types. Tapi kadang2 jugak ada some people tak sesuai jugak untuk kulit muka dia, so pilih yang sesuai yea.  Bau mask ni wangi sangat. Ingredient dia memang ada fragrance tapi tak banyak.... 



Mask ni pun ada expired date jugak , tapi dari tarikh kita buka penutup mask ni. Macam di bahagian bawah botol mask ni ada gambar bekas penutup terbuka dan ditulis 36M, itu maksudnya mask ni boleh dipakai sehingga 36 bulan setelah penutup dibuka.





Cara-cara untuk memakai peel-off mask :

1. Picitkan botol mask itu di jari (jari telunjuk dan tengah)
2. Sapukan dua jari itu di muka - dahi, pipi, dagu.
3. Kemudian , biarkan selama 15-20 minit.
4. Tarik mask tersebut setelah kering.
5. Pastikan muka anda dibasuh dengan air suam.


P/S : Peel-off Mask ni memang sangat sticky and cepat kering. 










You May Also Like

8 Comment(s)

  1. wah wah best nyaa T_T
    thanks share! would love to try this one hihi

    ReplyDelete
  2. kite pakai mask gold 24k. best jugak sbb lawaaa jeee bila sapu kat muka sbb ada kandungan gold dlm mask. hehehe. ingatkan dia biasa2 jee tapi bila cabut, ada whitehead jugak keluar! serius best pakai.

    ReplyDelete
  3. Cam best je produk ni tapi mende macam ni susah nak dapat Kat sini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak cari di watson, Beeha beli kat situ je. Tapi tu lah dia jual tak banyak.. empat lima botol je.

      Delete
  4. biasanya guna gula buat skrub :) tapi boleh try yg ni, thanks for sharing Beeha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gula buat skrub? first time dengar. Ana nanti share laa awak buat macam mana?

      Delete
  5. Baru ja nak cari peel-off mask ^^ I bought a Freeman mask before but I'm not sure which one.

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)