Cara Atasi Masalah Tak Boleh Follow Blogger Lain

by - 11:25 PM



Selamat malam guys, ni entry Beeha untuk hari ni. Korang faham apa yang Beeha maksudkan tu??

Macam ni, kadang-kadang bila kita nak follow someone di blog lain tiba-tiba tak boleh follow. Keluar error. Sapa penah jadi? Beeha penah jugak dua tiga kali jadi macam tuu. Rugi laa kalau korang tak cari inisiatif cara nak atasi benda alah ni. Dah laa blogger tu banyak info, blog dia cantik pulak... Rugi laa new entry dia tak keluar di dashboard kita, kan?


Ni la yang akan keluar bila tekan follow tapi jd error.


Jadi bagaimana cara untuk selesaikan masalah ni? Beeha ada caranya. Hihiiii.



CARA PERTAMA :


Sila lihat balik kotak followers blogger yang korang nak follow tu. Tengok bahagian atas kanan yang macam Beeha bulatkan warna merah tu. Korang tekan yang tu.



Kemudian akan keluar macam di atas ni. Jadi , tekan button follow di atas hujung kanan yang Beeha bulatkan warna merah itu. So , settle masalah. Korang dah follow bloggers tu.. :)



CARA KEDUA :

Sila pergi ke Dashboard korang.



Kemudian, ada nampak kan perkataan Add macam gambar di atas? Tekan yang tu.



Bila dah keluar macam gambar di atas.. Korang copy URL blogger yang korang nak follow tu dan paste di ruangan kosong tersebut. Kemudian, tekan follow. Masalah ini juga selesai.... :)



TERIMA KASIH.. :D Rajin-rajin singgah Blog Beeha. ^^



You May Also Like

5 Comment(s)

  1. x pernh jd lg mcm ni. tp tq for the info. mne tau jd gini nnti, xde la sya gelabah

    ReplyDelete
  2. bagus3 kalau la nanti aku ada masalah mcm ni, boleh tgk ajelah :P hohohihihehehikhok #sisjanganmarah

    ReplyDelete
  3. yeay! thanks for sharing kak beeha ;))

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment here. Thank you. ;)